UUDEN AJAN NUORISOVERKOSTO


SCROLL DOWN

UUDEN AJAN NUORISOVERKOSTO


THE MOVEMENT ON YLI 13-VUOTIAILLE TARKOITETTU NUORISOVERKOSTO, JOKA ERIKOISTUU NUORTEN ITSE TOTEUTTAMIIN MEDIA- JA VIIHDEALAN PROJEKTEIHIN.

Toiminnan taustalla on helmikuussa 2015 perustettu The Movement ry, jonka tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä sekä tarjota mielenkiintoista vapaa-ajan toimintaa viihteen ja kulttuurin alalla. Verkosto pyrkii avaamaan alan ovia uusille ja innokkaille tulokkaille sekä tarjoamaan heille mahdollisuuden näyttää taitonsa muun muassa festivaalituotannoissa, musiikin parissa, sekä erilaisissa media-alan projekteissa.

The Movementissa on mukana Suomen musiikkialan kärkinimiä, näyttelijöitä, juontajia, tapahtumatuottajia ja muita luovien alojen ammattilaisia. 

Nuorisoverkoston yhteistyökumppaneina toimivat eri kulttuuri-ja nuorisoalojen toimijat kuten Helsingin kaupungin nuorisopalvelut, Kulttuurikeskus, Väestöliitto, Weekend Festival sekä Flow Festival. Suhteet auttavat yhteistyömahdollisuuksien ja erittäin mielenkiintoisten projektien toteuttamisessa.

Movementin tavoitteena on kehittyä vaikutusvaltaiseksi ja tehokkaaksi nuorisoverkostoksi, joka toimii nuorten äänitorvena koko Suomessa. Tällä hetkellä The Movement toimii Helsingissä ja Tampereella.

TYÖPAJAT


TYÖPAJAT


20170202_2937.jpeg

 

syksyn 2018 TYÖPAJAT torstaisin klo 17-20

helsinki (Annantalo): 20.9., 11.10., 1.11., 22.11. ja 13.12.

tampere (monitoimitalo 13): 13.9., 27.9., 25.10., 8.11. ja 13.12

 

TapahtumatuotANTO (hki ja tre)

Tapahtumatuotannon työpajassa opetellaan miten tapahtumia tuotetaan ja mitä kaikkia osa-alueita tapahtumatuotantoon liittyy? Työpajan tavoitteena on, että nuoret pääsevät toteuttamaan suunnittelemansa tapahtuman. Vuonna 2016 ja 2017 The Movementin nuoret järjestivät Tavastialle ison Make The Movement -hyväntekeväisyystapahtuman, jossa esiintyi valtava määrä Suomen musiikki- ja viihdekentän kärkinimiä, kuten Paleface, Janna, Pete Parkkonen ja Kasmir. Tapahtuman tuotto ohjattiin kulttuuriseen nuorisotyöhön. The Movementin nuoret ovat päässet mukaan myös Weekend Festivalille, Flow-festivalille sekä Tubeconiin.


DJ (hki ja tre)

Miten tulla hyväksi DJ:ksi ja mitkä ovat tärkeimmät ominaisuudet levyjen soittamiseen? DJ-työpajassa on mahdollista oppia biittimiksaamista, biisivalintojen merkitystä, oman mixtapen tekoa sekä keikkailevan DJ:n perusopit. DJ-pajan nuorille järjestetään tasaisesti esiintymis- ja keikkamahdollisuuksia. Keväällä 2017 The Movementin kouluttamat DJ:t keikkailivat koko kevään ajan Helsingin kaupunginmuseossa, jossa nuoret pääsivät soittamaan levyjä näyttelyiden taustalla.


Musiikki (hki)

Musiikkipajassa voit opetella niin konemusiikin kuin soittimienkin soittoa, räpätä omia riimejä tai laulaa. Musiikkityöpaja on kokonaisvaltainen musiikin sulattamo, jossa nuoret pääsevät tekemään musiikkia oikeisiin projekteihin. Nuoret työstävät työpajassa myös omaa materiaalia. Vuoden 2017 aikana ryhmän nuoret säveltävät ja tuottavat kappaleen musikaaliin, joka saa ensi-iltansa vuoden 2018 alussa.


Esiintyminen/TUBETTAMINEN (hki ja tre)

Tykkäätkö esiintyä? Oletko kiinnostunut tubettamisesta tai videotuotannosta esiintyjän tai tuottajan roolissa? Jos vastasit kyllä, tämä paja on juuri Sinulle. Työpajan kautta tutustutaan tubettamiseen suunnittelusta käytäntöön. Miten valikoida videoiden aiheet sekä miten esiintyä luontevasti kameran edessä? Mitä saa ja kannattaa laittaa nettiin näkyviin? Miten tehdä kiinnostavasti sisältöä? Ryhmäläiset ovat tuottaneet sisältöä muun muassa Väestöliiton sosiaalisen median kanaviin.


Radio (hki)

Radio ei ole kuollut, sen kuuntelutavat ovat vain monipuolistuneet. Oletko haaveillut radiojuontajan tai -toimittajantyöstä?Radiotyöpajassa voit opetella miten radio-ohjelmaa tehdään ja mikä parasta, tehdä ihan itse radio-ohjelmaa. The Movementin nuorilla on mahdollisuus omaan radio-ohjelmaan Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden nettiradiossa. Omaa radio-ohjelmaa edeltää radion tekemisen perusteisiin tutustuminen ja perusteellinen opetus juontamisesta sekä toimittamisesta.

KUMPPANIT


KUMPPANIT


VÄESTÖLIITTO

The Movementin nuoret ovat tehneet Väestöliitolle sisältöä heidän sosiaaliseen mediaan. Sisältöä syntyy Väestöliiton verkkosivuille sekä Youtube-kanavalle. 

Yhteistyö jatkuu edelleen.


ALLER MEDIA

Nuoret ovat päässeet tutustumaan Allerin moderaattoritoimintaan ja koulutuksen myötä nuoret pystyvät työskentelemään Suomi24.fi -sivuston moderaattoreina. Työ on osa-aikaista ja nuoret saavat tekemästään työstä palkkaa.


PLAN INTERNATIONAL suomi

Planin Matkalla-hankkeen maahanmuuttajataustaiset nuoret tulevat mukaan The Movementin työpajoihin syksyllä 2017. Lisäksi järjestömme auttaa nuoria kesätyöpaikkojen haussa. Annantalo on myös mukana työllistämässä Planin nuoria.


Yhteistyö Helsingin Kulttuurikeskuksen kanssa takaa meille työtilat Annantalosta koko vuoden ajaksi. The Movementin nuoret pääsevät yhteistyön myötä muun muassa esiintymään Annantalossa järjestettäviin tapahtumiin ja toteuttamaan työpajoissa opeteltuja esiintymisen taitoja. 

HELSINGIN KULTTUURIKESKUS


Laajensimme toimintaa Tampereelle keväällä 2017. Yhteistyön myötä myös Tampereen nuoret pääsevät toteuttamaan itseään The Movement -työpajoissa. Työpajoissa harjoitellaan levyjen soittamista, tubettamista sekä esiintymistä.

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut


AIEMMIN TOTEUTUNEET YHTEISTYÖPROJEKTIT

Kesällä 2015-2017 olemme tehneet yhteistyötä Weekend Festivalin kanssa. Movementin nuoret pääsevät tutustumaan aitiopaikalta festarin toimintaan - sekä etukäteen että itse festariviikonloppuina. Keväällä 2016 nuoret olivat mukana auttamassa Queen + Adam Lambert -jättikonsertissa Helsingin Kaisaniemessä. Nämä projektit toteutettiin yhdessä RL Entertainmentin kanssa.

The Movementissa tutustutaan toiveiden mukaan myös eri esiintymis-ja keikkapaikkoihin (Nosturi, Tavastia). Lisäksi olemme vierailleet muun muassa Universal Musicilla ja Bassoradiossa.

Movementin vahvat verkostot takaavat nuorille vapaaehtoistyönä tehtävien työkokeilujen ja alaan tutustumisen mielekkyyden sekä hyödyllisyyden tulevaisuuden työllistymismahdollisuuksia silmällä pitäen. Osallistujien omat kiinnostuksen kohteet ja harrastukset luonnollisesti vaikuttavat siihen, minkälaista kesätoimintaa järjestetään.

HALUAISITKO SINÄ tehdä yhteistyötä kanssamme?

Etsimme jatkuvasti mielenkiintoisia yhteistyömahdollisuuksia. Ota meihin yhteys TÄÄLTÄ.

KIITOS


KIITOS