SEURAAVA TYÖPAJA: 16.2. KLO 17-20
PAIKKA: ANNANTALO (Annankatu 30, HKI)

TYÖPAJAT

Tapahtumatuotannon ABC

JVG, AVICII, Armin Van Buuren, Flow Festival, Weekend Festival, Jook Joint…

Krista Huovisen CV on pitkä kuin nälkävuosi. Tämän nuoren tehopakkauksen tuottajaura alkoi vapaaehtoistyöntekijänä 14-vuotiaana ulkoilmatapahtuman järjestelyissä. Seuraavana vuonna vuorossa olikin jo oma lumilautailutapahtuma. Kristan kiinnostus tapahtumatuotantoa kohtaan johti siihen, että hän on työskennellyt unelma-ammatissaan tätä nykyä jo neljä vuotta, toinen toistaan upeammissa työympäristöissä.

  • Kuinka järjestää oma tapahtuma?

  • Kuinka sinusta voi tulla tuottaja?

Oli haaveissasi stand-up -ilta tai konsertti puistossa, tule kuuntelemaan ja yhdessä pähkäilemään, kuinka tapahtumatuotannon palaset saadaan kohdalleen. Ota vinkit talteen siitä, miten sinä voit olla luomassa oman unelmatapahtumasi!


EEDDSPEAKS - VIRALLISESTI VIRAALI JÄBÄ

YouTube/valo- ja videokuvaus workshoppia vetää Eetu Pesonen eli Eeddspeaks. Yli 20 miljoonaa klikkiä ja reilut 160 000 seuraajaa YouTubessa saanut Eeddspeaks on oikeutetusti yksi Suomen tubemaailman kärkinimistä.  

Eeddspeaks käy läpi tarinansa, mistä tämä ”hulluus” aikanaan alkoi. Miten ihmeessä sosiaalisesti rajoittuneesta ujoilijasta tuli rohkeasti elämäänsä videopäiväkirjamuodossa jakava nuori mies?

Eeddspeaks antaa myös parhaat vinkit siitä, miten sinun treenivideosi tai suihkulaulusi saa eniten subbaajia ja leviää netti-ilmiöiksi!

Eetun apuna workshopissa on Elina Lisa Leino. Taitavan visuaalisen silmän omaava Elina vastaa YleX:n sosiaalisesta mediasta. Tämän lisäksi Elina on erinomainen valo- ja videokuvaaja.

Elinan kanssa workshopissa keskitytään valo- ja videokuvauksen kuvausteknisiin puoliin. Workshopissa vastataan muun muassa kysymyksiin, miten käytän valoa kuvaustilanteessa sekä mikä on minun kuvaustyylini.

Eetun kanssa harjoitellaan tubetusta teoriassa. Eetu opastaa oman YouTube -kanavan luomisessa ja sisällöntuottamisessa. Lisäksi Eetu auttaa löytämään tapoja olla luova tubettaja. Workshopissa luodaan vaiheittain ryhmälle oma tubepresenssi ja käydään tämä matka läpi ajatuksesta konkretiaan.

Tähän ryhmään osallistuvalta toivotaan omaa kevyttä kuvauskalustoa, älypuhelin on riittävä. Eetun ja Elinan johdolla sosiaalinen media avautuu ammattilaisen näkökulmasta!


MITEN TULLA MAAN PARHAAKSI DJ:KSI?

András Nádasi aka DJ Nada

Nada on pyörittänyt levyjä ympäri Helsinkiä klubeilla, baareissa, festivaaleilla ja erilaisissa tapahtumissa. Tunnetuimpia jatkuvia iltoja lienevät muun muassa hip-hop klubi "Yo! Kuudes Linja Raps", sekä parissakin eri paikassa toiminut funk ja discomusiikkiin keskittyvä "High Hopes".

András on vetänyt DJ-kursseja aiemmin Kontulan nuorisokeskus Luupissa. Tänä vuonna hän perehdyttää teidät Movementin merkeissä mm. miksaamiseen, scratchaamiseen, sekä levysoittimien perustekniikkaan. Samalla tutustutaan DJ-kulttuuriin ja sen historiaan, sekä sivutaan tapahtumien järjestämisen käytäntöjä.


RADIO / MEDIA a la haimila.

Laura Haimila vetää radio / media työpajaa. Haimila on muun muassa Radio NRJ:ltä tuttu radioääni. Juontamisen lisäksi Haimila on toiminut radiossa toimittajan ja tuottajan roolissa.

Haimilan workshop pitää sisällään mentorointia mediamaailmaan erityisesti radioalan näkökulmasta. Workshop vastaa muun muassa kysymyksiin, miten radio-ohjelma rakennetaan, mitä on lähdekritiikki sekä paljonko radiota kuunnellaan vs. televisiota katsotaan. 

Workshopissa tullaan oppimaan, että radio on muutakin kuin se mitä kuuluu lähetyksessä.

Workshopin tarkoituksena on luoda oma radio nettiin ja tehdään oikea radiolähetys. Lisäksi workshopissa vierailee radioalan ammattilaisia ja workshopissa tehdään myös vierailu radiolähetykseen.

Tähän ryhmään osallistuvalta toivotaan aitoa kiinnostusta radio- ja media-alaan.


Musiikin tuotanto

Markku Mäkelä aka Marked Man

Markku Mäkelä on tuottanut, säveltänyt ja miksannut musiikkia viimeiset 15 vuotta laajalle genrevalikoimalle. Vaikka hänen ominta genreään on moderni hip hop/rnb, hän on työskennellyt myös laajasti popin, indien, rockin ja elektronisen musiikin parissa. Mäkelä on työskennellyt muun muassa Ronyalle, Noah Kinille, Tommishockille, Biniyamille, miksannut niin Elias Gouldia, kuin Karri Koiraa ja Ruudolfiakin, ja viimeisten vuosien aikana tehnyt myös kymmenittäin kaupallisia tuotantotöitä lukuisille isoille brändeille.

Mäkelän workshopissä käsitellään musiikin tekemistä laajasti alkumetreiltä valmiiseen lopputulokseen asti. Workshopissa työstetään kurssilaisten omia biisejä valmiimmaksi ja opetellaan tekemällä.